Ramazan Ayı Özelliği ve Başlangıcı

Ramazan
İbadetlerin belirli zamanlı vardır, örneğin oruç tutmak Ramazan Ayı'nda farzdır. Bu sonuca göre Ramazan ayı dinimizce çok önemli bir ay olarak sayılmaktadır. Bunun için oruç konusuna geçmeden Ramazan Ayı hakkında biraz bilgilenelim...

1. İnsanlığı karanlıklardan çıkarıp aydınlığa kavuşturan, Rabbimizin son mesajı Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim, bu ayda yeryüzüne inmeye başlamış ve böylece insanlık için yepyeni ve mutlu, umutlu, heyecan dolu bir dönem başlamıştır.

Bu gerçek Kur'an-ı Kerimde şöyle bildirilmiştir;

"Ramazan Ayı ki onda Kur'an, insanlara yol gösterici ve doğruyu yanlıştan ayırıcı belgeler olarak indirildi" (7)

Kur'anı Kerim Ramazan ayında inmeye başladığı için bu ay, bir anlamda Kur'an ayı gibidir. Kur'an-ı Kerim'i Peygamberimize getiren büyük melek Cebrail,
Her yıl Ramazan Ayı'nda Peygamberimize gelir ve o güne kadar nazil olan Kur'an ayetlerini karşılıklı olarak birbirlerine okulardı. Peygamberimizin bu dünyadan göçtüğü yılın Ramazan'ında ilk ve ikinci defa gerçekleşmiştir.
Ramazan Ayı'nda camilerimizde ve evlerde okunan ve cemaatin büyük huzur ve heyecan içinde dinlediği mukabele ve Kur'an hatimleri; Cebrail ile peygamberimiz arasında yapılan mukabelenin devam etmesi amacıyla yapılıyordur.
Bu vesileyle Kur'an okumanın fazileti ve manasını anlamaya çalışmanın önemi belirtmekte yarar vardır. Kur'an okumak ve Okuyan kişiyi dinlemek dinimizce çok sevabı olan bir ibadettir.

Peygamber Efendimiz bir Hadisinde;

"Kim Allah'ın kitabı olan Kur'an'dan bir harf okursa onun için bir sevap vardır. Her sevabın karşılığı ON KAT VERİLECEKTİR." (8)

Buyurarak Kur'an-ı Kerim okumanın ve dinlemenin sevabının ne kadarda çok olduğunu belirtmiştir.

Şöyle Buyurmuşlar;

"Kıyamet günü oruç ve Kur'an kul'a şefaatçi olurlar."

Oruç:
-Ya rabbi, ben onu gündüzleri yemekten ve eğlencelerinden alıkoydum, şimdi onu bana şefaatçi kıl der..
Kur'an:
- Ya rabbi, ben ona gece uykusundan alıkoydum, şimdi onu bana şefaatçi kıl der.
Her ikiside şefaat ederler. (9)
Kur'ân-ı Kerim insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ilâhi kitap ve mesajdır. Onu okumak ibadet sayılır. Okumak demişken ha okumak öyle değil, okuyup manasını anlamak ve gösterdiği nurlu yolda yürümektir.

"Ey muhammed! Sana bu mubârek kitabı (Kur'an'ı) ayetlerini düşünsünler ve aklı olanlar ögüt alsın diye gönderdik." (10)

2. Alemlere Rahmet olarak gönderilen, yaratılmışlarinen faziletlisi, Allah'ın en sevgili kulu, Son Peygamber, Hz Muhammed Aleyhisselâm'a peygamberlik görevi bu ayda verilmiştir. Mekke yakınlarındaki Hirâ mağrasında "oku" emri ile başlayan Kur'an-ı Kerim ayetlerini Hz.Muhammed (SAV) tevliğ eden büyük melek Cebrail (AS) daha sonra ona "Sen Allah'ın Rasûlüsun bende Cebrailim" diye hitap ederek onun insanlığın kurtuluşu için Peygamber olarak görevlendiği bildirildi. Hz.Muhammed (SAV)'in bu kutsal göreve başlaması ile karanlıklar içinde bocalayan insanlık için bir nurlu ufuk açıldı.

"Ramazan Ayı gelince Cennet Kapıları Açılır Cehennem Kapıları Kapanır..!"

Arama İle ilgili Sonuçlar :

Ramazan Ayı'nın özelliği nedir, Ramazan Ayı ne zaman, Oruç neden tutulur, Ramazan Ayı'nın tarihsel başlangıcı, ramazan, ramazan ayı, rmazan ayı, ramzan ayı, 11 ayın sultanı ramazan ayı, ramazan ayı neden 11 ayın sultanıdır

Virüs bulunmuyor. www.avast.com
Ramazan Ayı Özelliği ve Başlangıcı Ramazan Ayı Özelliği ve Başlangıcı Reviewed by Crawn on Mayıs 06, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tema resimleri Dizzo tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.